Istražite naš najveći otok - Brač je misteriozan i neodoljiv!

Istražite naš najveći otok - Brač je misteriozan i neodoljiv!


ATRAKTIVAN I U PREDSEZONI. Kako god – i kad god! – ga odlučite istražiti – na dva kotača, putem njegove vrijedne kulturne baštine, ili pak kroz ukusne pijate! – Brač je jednako zagonetan i neodoljiv.

Nek Vaš posjet bude aktivan, ali i ukusan – bicikliranje u idiličnom ambijentu i izlete do kulturno-povijesnih poslastica, začinite onim gurmanskim – domaćom janjetinom koja se topi u ustima, vinom koje nježno bocka nosnice i nepca – i jednom od najukusnijih torti na svijetu!

PUT DO SRCA OTOKA. Brač je posljednjih godina nevjerojatno napredovao kad je u pitanju cikloturizam, a možemo reći da se interes za avanturom na dva kotača proširio iz Sutivana, koji je oduvijek imao sportski predznak zahvaljujući festivalu Vanka regule i projektu Bike friendly Sutivan.

Brač je otok s najviše – čak 25! – uređenih biciklističkih staza, a na Vama je samo odabrati onu po svojem ukusu. Nazvane su prema otočkim svecima-zaštitnicima, vjetrovima, ili pak mediteranskom bilju, a nama se naročito sviđa Srce Brača – ponudit će Vam neoskvrnjeni Brač kakav je nekad bio, ali i čak deset srednjovjekovnih i renesansnih crkvica!

Ima i tako intrigantnih staza da nisu za one sa slabijim živcima – primjerice, staza Macića i Vivera dobila je ime prema nadnaravnim bićima iz mjesnih legendi vezanih za Postira, a odvest će Vas i do najstarijeg bračkog naselja Škrip, te Dola – doma čuvene torte hrapoćuše prepune oraha i krepkih sastojaka, izgledom nalik na brački krš!A želite li uistinu kraljevsko iskustvo bicikliranja, odvažite se i krenite najdužom od svih staza – Sv. Juraj!

Ova 180.1 km dugačka staza vodi do svih naselja na otoku Braču, te je s pravom ponijela ime otočkog zaštitnika, a sadrži ono ponajbolje – najljepši zvonik – onaj župne crkve u Ložišćima s potpisom Ivana Rendića, crkvicu Sv. Petra s borom u krovu u Nerežišćima, čarobni Zlatni rat u Bolu koji mijenja oblik ovisno o vjetru i morskim strujama, crkvu Krista kralja u Selcima – takozvanu Bračku katedralu, ranokršćansku baziliku u Povljima, Klesarsku školu u Pučišćima i Muzej otoka Brača u Škripu!

Više novosti

BRAČ ZMAJEVE IMA – ODAVNO!

BRAČ ZMAJEVE IMA – ODAVNO!29.11.2019.

OBJEKTI KOJE VRIJEDI RAZGLEDATI

OBJEKTI KOJE VRIJEDI RAZGLEDATI27.11.2019.

BRAČKA ULJA NAJBOLJA I PRIJE 120 GODINA

BRAČKA ULJA NAJBOLJA I PRIJE 120 GODINA05.11.2019.

DRAČEVA LUKA

DRAČEVA LUKA05.11.2019.

European Land novosti

European Land novosti13.03.2019.

Ova stranica ostavlja "kolačiće" na Vašem kompjutoru za potrebe navigacije i anonimizirane statistike pristupa. Korištenjem ove stranice prihvaćate i potvrđujete ove "kolačiće".